Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Beteg macska ápolás

2008.08.12

Ebben a kis bejegyzésben arról lesz szó, hogyan tudjuk meggyógyítani a cicánkat.

 

Beteg a macskám mit tegyek?

 

- A beteg állat otthoni gondozását mindig az állatorvos utasításai alapján kell végezni. A tulajdonosnak rendszeresen ellenőriznie, ápolnia és gyakran kezelnie is kell a beteget. Ezek közül különösen a gyógyszerbeadás embert próbáló feladat

De mégis, szükséges, ha nem lehet másként kezelni a beteget. A macskák sokszor eltökélten védekeznek a tablettabeadás ellen, ezért a siker kulcsa az eltökéltség a tulajdonos részéről is. Tudatában kell lenni annak, hogy a kezelés fontos és a macska érdekében történik.

 

Hogy adjam be macskámnak a gyógyszert?

 

- A gyógyszerbeadásának van néhány fontos alapszabálya kedvező, ha a lehető legkevesebb küzdelemmel, lefogással, birkózással történik, de ha a macska ellenkezik, akkor alaposabb lefogás kell tudatosítani vele, hogy kerül amibe kerül, úgyis Beteg macska ápolásakeresztül visszük az akaratunkat, a kezelés a helye a lakás valamely semleges része legyen és nem olyan hely, amit szeretnénk a macska számára vonzónak megtartani, vagyis ne a macskavécé vagy kaparófa közelében kezelje a macskát és a bármely apró eredmény is, jutalmazni kell a macskát, Hasznos lehet ha az első beavatkozás során minden részsikerért, legyen az bármely apró eredmény is, jutalmazni kell a macskát. Hasznos lehet, ha az első lépésként levágja a macska körmeit.

 

 

 

Hogy kell beadni a tablettákat?

 

- Bár a legtöbb esetben sikertelen, ajánlott a tablettát a macskaeledelbe rejteni. Egészben, esetleg, ha lehet, összetörve tegye/keverje be egy kis mennyiségű, macska által kedvelt eleségbe, amit az etetés elején, néhány kezeletlen falat után érdemes felkínálni. Ez az eleség lehet konzervtáp vagy bébiétel, illetve bármi, ami erre alkalmasnak tűnik, mert a macska örömmel fogyasztja és mert elrejthető benne a tabletta. A tabletta beadás húsgombócba rejtve is megkísérelhető. Készítsen több húsgombócot és először 1-2 gyógyszer nélkülit adjon a

Beteg macska ápolása

macskának, ami segíthet kijátszani az éberségét. Ha szét törhető
vagy por formában kapható gyógyszer, ne egész adagba keverje, csak egy részbe, mert előfordul, hogy a macska elveszti étvágyát és csak kis mennyiséget fogyaszt belőle.

 

Minden esetben jutalmazza meg a macskát a tabletta beadása után simogatással, és adjon neki egy nagyon kedvelt finom falatot. Ez segíti a tabletta beadást és mérsékli az azt követő nyálzást és hányás esélyét.

 

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 A képek és a szöveg az aprotuti.hu-ról származnak!