Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rövidszőrű macskák - Burmilla - Bombay

2008.08.13

                                  Burmilla

 

Kép A burmilla angol eredetű ,,tenyésztett" macska. Szelíd,  ragaszkodó és nyugodt állat, könnyen megtalálja helyét a családban. Nyugodt, gyors és nyitott természetű. Nagyon vidám, játékos a gyerekekkel, de eléggé félénk az idegenekkel. Szüksége van társaságra, nem szabad túl hosszú ideig egyedül hagyni. Bundája heti kétszeri átkefélése, Kép valamint kiegyensúlyozott étrend segítenek megőrizni jó egészségét. Kedveli a nyagy tereket, de nem csatangol el.

 

      Súly: 4-7 kg között.

-------------------------------------------------------------------------------------

 

                                       Bombay

 

 A bombay egy fekete párducra emlékeztet, amely elfelejtett  Kép megnőni! Egyébként ennek a macskának mendene fekete: a teste, a feje, a farka, a lába még a lapos orra is! Minden... kivéve rabul ejtő, lenyűgöző aranyszínű szemei!

Nevét leszámítva semmi indiai nincs benne. Egy híres amerikai tenyésztőnőnél, Nikki Horner-nél született, aki coboly burmákat keresztezett fekete színű amerikai drótszőrű macskákkal. 1976-tól ismerik el hivatalos ezen faj létezését. Ez a csodálatos fekete macska alig ismert és nem túl elterjedt-elsősorban Európában.

   A bombay a fekete párductól hajlékonyságát és gyorsaságát örökölte. Ugyanolyan kedves, mint amely szép is. Jó természetű macska, intelligens, ragaszkodó, nagyon közel áll a gazdájához. Kétségkívül egy kicsit szélsőségesnek mutatkozik néha, de igazi jellem!

Finom és selymes szőrzetét minden Képmásodik nap át kell kefélni. Gyapjas ronggyal vagy puha, enyhén nedves kesztyűvel kell kifényesíteni bundáját. A bombay megtűri más állatok jelenlétét... csak azok ne macskák legyenek!

 

 

    Súly: 2,5-5 kg között.

 

-----------------------------------------------------------------------------------