Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rövidszőrű macskák - Abesszin

2008.08.13

Abesszin:

 

 Nagyon tiszta , rendkívül erős állat, kitűnő mászó. Szüksége van mozgásra, habár a lakást is meg tudja szokni, amennyiben biztosítják, hogy ki-be járkálhasson a szobákban. Egy terasz, egy zárt kert elegendő számára, hogy kimozoghassa magát. Nem nagyon hajlamos elcsatangolni, nem szeret messze menni. Büszke, tudatában van erejének, de ugyanakkor alázatra is képes. Ezt egyetlen személynek, gazdájának tartogatja , aki iránt kizárólagos szeretetet érez. Ha van köztük kölcsönösség, és ha a macska érzi is ezt, barátjának legkisebb parancsára is reagálni fog.

 Kép

Egyesek szerint az abesszin túlságosan tudatában van saját értékeinek. Ha állandóan fogdossuk, ha megpróbálunk bármilyen módon erőszakoskodni vele, inkább nyugodtan félre vonul. Karmait csak végszükség esetén használja.

 Az abesszin kész sportoló, nagy mozgástérre van szüksége-ezt még a lakásban is láthatjuk rajta. Élvezettel jár-kel egyik Kép szobából a másikba, és nem hezitál, ha felugorhat egy szekrény tetejére, mely megfigyelőállásként szolgál neki. Ha kertben van, felmászik a fákra, és ágról-ágra ugrál.

Az abesszin mindenevő de nem ajánlatos keményítőben dús ételeket és túl zsíros húsokat adni neki. Váltogassuk a friss és a konzerv élelmiszereket!Bundájának karbantartása sem okoz nagy problémát, elegendő két-háromnaponta át kefélni. A vedlési időszakában visszafelé, szőriránnyal ellentétesen tegyük ezt.

------------------------------------------------------------------------------------