Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rövidszőrű macskák - Amerikai drótszőrű, és Amerikai rövid szőrű

2010.02.07
Amerikai drótszőrű


Hajlékonyabb természetű, mint az amerikai rövid szőrű. Kíváncsi állat, Kép minden érdekli, fürge, ragaszkodik gazdájához, és kivívja a ház vagy a farm többi állatának tiszteletét. Ő is kiváló rágcsálóirtó!
Bundája különleges. Szőrzete tapintásra durva, enyhén hullámos, a szőrszálak végén laza horog alakú. Bajusza és füle szőre is göndör. A csokoládébarnát, a lilát és a csokoládéjegyűt leszámítva bármilyen színű bunda elfogadott. Bundáját időről-időre át kell fésülni, de nem szabad túl erősen.
Mérete, testessége és testfelépítése ugyanolyan, mint az amerikai rövid szőrű macskáé, ennek spontán genetikai mutációjából származik.
Ételekben nem válogatós, azt eszi amit adunk neki, de szereti  húst is.

Súlya: 3,5-7 kg között.
Amerikai rövid szőrű


Az amerikai rövid szőrű macska megőrizte annak jó tulajdonságait is: intelligenciáját, jóindulatát és gazdájához való ragaszkodását. Nagyon Kép igényli a függőségben a "függőségben a függetlenségben". Természetesen kiváló rágcsálóirtó; a patkányirtásban tanúsított tehetsége, valamint ellenálló képessége a néha viszontagságos időjárási viszonyokkal szemben, a századok folyamán tökéletesítették természetesen szelekcióját.
Teste erős, de harmonikus, egy kicsivel hosszabb, mint amilyen magas, lábai erősek és igen izmosak. Közepes hosszúságú farka a hátsó végtagok felé nyúlik.
Erős állkapcsú feje enyhén homorú a homlokától az orra és erős állkapcsa irányában. A pofarész fejlett, elsősorban a hímé. Fülei egymástól igen távol vannak. Szeme színe harmonizál a bundájával.
Szőrzete rövid, tömött és fényes, bundája nagyon megerősödik télen. Bármilyen színű lehet, kivéve a csokoládébarnát, a lilát és a csokoládéjegyűt.
Robosztus macska, ellenálló a gyakori betegségekkel szemben, sem gondozása, sem etetése nem okoz különösebb nehézséget.

Súlya: 3,5-7 kg között.