Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rövidszőrű macskák - Amerikai Görbefülű

2008.08.14

Amerika Görbefülű:

A sapka formájú fülű skót macska után, most, íme itt van az amerikai görbefülű macska, melynek fülei visszahajlanak vagy félhold alakúak!

A macskák gothájának új tagja nagyon gyorsan meghódította egész Európát. 1988-tól kezdve Franciaországban macskatenyészet jött létre, melyet nem sokára több másik is követett. Elterjedése egyébként kétségkívül gyorsabb lett volna, ha viszonylag ritkasága ellenére nem került volna a testének súlyával megegyező mennyiségű arany árába.

Mint minden nemrég megjelent faj esetében, az amerikai görbefülű morfológiai típusa sincs még konkrétan rögzítve. Az előírt követelmények elsősorban a fül görbületére vonatkoznak. AKép z amerikai görbefülű nagyon intelligens, talán jobban, mint a többi macska. Jókedvű, szeret mozogni, átmászik minden akadályon, és megoldja az újonnan felmerülő problémákat. Kópé lenne? bizonyára, de el kell ismerni, hogy görbe fülei még hangsúlyozottabbá teszik pajkos kinézetét. Nagyon szereti, ha ölbe veszik, vagy ha térdre fektetik és simogatják. Igényli a társaságot, egyáltalán nem kedveli, ha magára hagyják. Mindig figyelmeztet, mielőtt karmolni készül. Bundájának heti kétszeri vagy háromszori átkefélése, heti alapos átvizsgálása és a kimért, változatos étrend hozzájárulnak ahhoz, hogy megőrizze jó egészségét.

 

        Súly: 3-5 kg között.

 

------------------------------------------------------------------------------------