Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rövidszőrű macskák - Balinéz

2009.06.16

Balinéz

 

 

Intelligens, mint felmenői, szeretetre méltó vidám és nyugtalan természetű. Lenyűgöző akrobatikus ugrások végrehajtására képes játék közben. KépMozgásigénye miatt gazdája elég helyet kell biztosítson szabadságot a teraszon vagy a kertben. A balinéz macska nem keresi az alkalmat, hogy elszökhessen. Túlságosan ragaszkodik a családhoz, mely befogadta, nem űz velük ilyen rossz tréfát!
 Teste hosszú, vékony csontozatú cica. Lábai testéhez képest arányosak, kis ovális mancsban végződnek, a lábujjak között pedig szőrcsomót találunk. Farka hosszú és vékony.
 Feje közepes méretű, hosszú és háromszög alakú. Profilja egyenes, pofája formás. Egymástól távol lévő, széles tövű, nagy füleinek hegyét rendszerint szőrpamacs díszíti. Mandulavágású szemei csodálatosak, élénk kéken csillognak. 
 Kép Bundája sziámi négy alap változatát (a fókajegyűt, a csokoládéjegyűt, a kéket és a lilát) minden egyesület elismeri. Finom és selymes szőre rövid a fején és a lábain, félhosszú a törzsén és hosszú a farkán, ahol aranyos szőrpamacsot alkot. Bundája mintázata olyan, mint a sziámi macskáé, azaz csak a pofa, a fülek, a végtagok és a farok pigmentált.
 A balinéz szőre ritkán csomósodik, de mégis ajánlott naponta kefélni, és természetesen hetente alaposan át kell vizsgálni. Mint minden sziámi típusú macska, ő is szereti a halat, de más húsokkal felváltva kell adni neki.

 Súly: 2,5-5kg között.