Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rövidszőrű macskák - Bengáli macska

2008.08.18

Bengáli macska:

 

Minek köszönhető hírneve? A világ különböző részein még szabadon élő macskák közül egy kis, megközelíthetetlen vadra hívták fel a tenyésztők figyelmét. Ha bárki - ember vagy állat - közeledett hozzá, karmait, fogait mutatva, erős fújással válaszolt és ugrásra készen állt, hogy rá vesse magát a betolakodóra, és ízekre szedje! Ez volt a bengáli, azaz a leopárd-macska, mely Ázsia délkeleti részén él.

És íme, most egy nyugodt, békés, kedves és gyöngéd, ragaszkodó és hűséges bengálit láthatunk... A macskanemzetségben az ördög Kép remetévé vált! Az igazsághoz tartozik, hogy ez a bengáli macska nem az a bengáli macska! Nagyon hasonlít rá, de sokszor keresztezték, mire ilyen lett. Jane Hill, egy macskatenyésztő hölgy volt az első, aki a kis, ázsiai vadmacskára hasonlító macskát tudott tenyészteni, de csak sok próbálkozás után. A hölgy biztosít minket arról, hogy a kiindulási egyed tényleg egy ,,igazi" bengáli macska volt.

elhihetjük neki... anélkül, hogy teljesen meg lennénk győződve róla. A fiatalon befogott bengáli macska ugyanolyan vas, mintha felnőtt lenne. El kell ismerni, hogy a bemutatott bengáli macska hasonlít vad rokonához. A tenyésztők szelekciós munkájuk soránKép arra törekedtek, hogy a leopárd-macska bundájának pettyezettsége megmaradjon, és eltüntessék vad viselkedésének nyomait. Ez az egész új macska - legalábbis a második, de még inkább a harmadik generáció kedve - nyugodt természetű, és tenyésztők állítják, hogy ragaszkodó, barátságos kis társ válik belőle, mely tökéletes egyetértésben képes élni gazdiával.

 

 

                Súly: 5,5-9 kg között.

-----------------------------------------------------------------------------------