Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rövidszőrű macskák - Japán bobtail

2009.06.16

Japán bobtail

 

 

Európában még nagyon ritka a japán bobtail macska, mert nehéz beszerezni és igencsak drága.
 Kép A japán bobtailnek két sajátossága van: a farka pompon alakú csonk, hátsó lábait pedig elég különös pozícióban, behajtva tartja. Nagyon erős személyiség. Nyugodt, ragaszkodó, rendszerint jókedvű, és amikor kedve szottyan, a körülményektől függően változó, jelentőségteljes nyávogásba kezd. Nagyon hozzászokott az emberek jelenlétéhez, ezért a hozzá közeledő állatokat udvarias, vagy talán megvetően mondható közönnyel szemléli.
 Minden iránt érdeklődik. Ha van lehetősége kimenni a kertbe, felmászik a fákra, hosszasan rohangál, vagy valamilyen zsákmány nyomába ered. Szeret a szabadban lenni, de jól érzi magát akkor is, ha többé-kevésbé zárt helyen kell lennie.
  A teste karcsú, nyúlánk és igen izmos. Ovális mancsban végződő végtagjai is hosszúak és kecsesek. Általában behajlított hátsó lábai hosszabbak, mint a mellsők.
 Feje finom díszített, háromszög alakú, enyhén görbe vonalú, orra egyenesen, pofacsontja pedig kiálló. Ovális és ferde szemének színe általában a sárga és rezes árnyalatú arany között változhat. Nagy és egymástól igen távol lévő előre hajlanak.
 Bundája, szőrzete rövid vagy félhosszú, mely a csokoládébarnát, a lilát és a csokoládéjegyűt kivéve bármilyen színű lehet. Mi-Ké bundája, mely nőstények jellemzője, a szerencse és boldogság szimbóluma a japánok számára, úgy vélik, elűzi a rossz szellemeket. A minták tiszták és markáns, a
Képszíneken pedig igen élénknek kell lenniük.
 
Igen ínyenc, szereti a finom, friss halat, amit felváltva kell neki adni más húsokkal. Jó étvágya van, tehát figyelni kell az étrendjére, nem szabad túl jókora adagokat adni neki. Igen tiszta macska, nagy gonddal mosakszik. Jó egészségű, de fél a csípős hidegtől.

Súly: 2,4-5kg között