Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rövidszőrű macskák - Korat - Szingapúri macska

2009.01.21

 

Korat - Szingapúri macska

 

Korat:

 

Kép Ragaszkodó, vidám és nagyon figyel mindenre a környezetében. Otthonülő macska, nem szeret eltávolodni lakhelyétől és gazdájától. Szépségét  nagyrészt bundája színe és szerkezete adja. Szőrzete rövid és finom, fényes, aljszőrzet nélküli bundájának egységesen szürkéskék színűnek kell lennie. Szőrszálainak vége ezüstös, mely csillogó zúzmarahatást kölcsönöz bundájának. Orra és talppárnája sötétkék vagy levendula színű. A koratot gyakran összetévesztik a kék orosszal a bundája kék és zöld szemei miatt. Bundáját hetente kétszer kell Kép átkefélni és naponta masszírozni.

A feje szemből nézve szív alakú, melyet még hangsúlyozottabbá tesz széles, elég nagy, a széleken lekerekített füle és szemöldökének íve is, a két széles, görbe vonal szemei fölött. Homloka lapos, orra hosszú és egy kis stop is megfigyelhető. Szemei lehetőség szerint szép világító zöldek, de a borostyán szín is elfogadott.

A teste a Thaiföldön szerencsehozónak számító macska közepes méretű, erős, de nem nehézkes. Háta enyhén ívelt, hátsó lábai pedig hosszabbak, mint a mellsők.

Étrendje változatos, de eléggé húsos kell legyen. Elővigyázatosságból be kell oltani a légúti vírusos fertőzések ellen és nem szabad hirtelen hőmérséklet-ingadozásoknak kitenni.

 

Szingapúri macska:

 

A szingapúri macskának igazi személyisége van. Kicsi, de izmos, az abesszinre emlékeztet, mert neki is barnával pettyegetett szőrzete van. Ennek a törékeny egzotikus csodának finom, nagy rövid szőrű bundája van, melyen az elefántcsont színű és sötétbarna szőrzetű abesszinéhez hasonló ticking látható. Orra lazac piros, talppárnája halvány rózsaszínes árnyalatú barna. A Kép hajlatokban, melyek nagyon világos krémszínűek, nincs ticking.

A feje enyhén háromszög alakú, lekerekített körvonalú, enyhén mandulavágású, zöld, sárga vagy mogyoróbarna színű szeme, melyet khol vonás (a szemöldök és szempilla fekete kontúrja) hangsúlyoz, akárcsak lapos orrát és ajkait. Nagy fülei szélesek.

A teste vékony csontozatú macska mindenek előtt nagyon izmos és tökéletesen arányos testfelépítésű. Közepes hosszúságú farka vékony, a vége legömbölyített

Nyugodt, barátságos, figyelmes állat, könnyen alkalmazkodik a helyhez kötött életmódhoz, a lakáshoz is. Nem válogatós, azt eszik, amit adunk neki. Szőrzetét hetente két alkalommal kell átkefélni és fényesíteni!